Tag isolering

Hvis du overvejer af efterisolere dit hjem, er det en god ide at starte med taget. Taget på et hus er et af de steder, hvor der slipper allermest varme ud; faktisk viser det sig, at op til halvdelen af varmen slipper ud gennem taget. Hvis du vil spare på varmeregningen, er der altså fornuft i at få foretaget en efterisolering af tag.
Alt afhængigt af tagets konstruktion, viser isolering af tag sig som et større eller mindre arbejde. Det kommer an på, om der er frit adgang til et åbent loft eller om isoleringen skal sidde under tagfladerne. I sidst nævnte tilfælde, kan det være et større projekt at foretage en tag isolering.

Hvornår bør der foretages efterisolering af tag?

Der findes tre overordnede regler for, hvornår du bør få foretaget en tag isolering. Det skal du, hvis dit tag er over ti år gammelt, hvis det ikke før er blevet efterisoleret eller hvis taget er i dårlig stand og/eller utæt. I langt de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt at udføre efterisolering af tag, hvis det er under ti år gammelt, eller hvis det er blevet udskiftet inden for de sidste ti år. Hvis taget er utæt, skal det selvfølgelig isoleres, ellers vil al varmen forsvinde ud der igennem. Du kan finde ud af, om dit tag er utæt ved enten af undersøge træk eller få taget et termografisk billede, som viser, hvor der slipper varme ud igennem.

Tag isolering og priser

Prisen på isolering af tag kommer and på flere parametre. Det afhænger blandt andet af, hvor meget af taget det drejer sig om, og hvilken form for isolering, du bruger. Så der er mange ting, som har indflydelse på pris tag isolering. Man taler overordnet om fem forskellige slags muligheder alt efter, hvilket tag det drejer sig om. De fem forskellige muligheder er hus med mansardtag, hus med tag med høj rejsning samt skunk og skråvægge, hus med høj eller middelhøj rejsning, hus med loft til kip og hus med fladt tag. Alle disse huse kræver forskellige tilgange, når det kommer til isolering.