Polystyren isolering

Blandt materialerne, der kan bruges til at isolere med, findes polystyren. Det er et oliebaseret plastik produkt, meget lig flamingo, som der bliver skummet op, så det bliver luftfyldt og let. Det isolerer enormt godt og bliver derfor brugt oftere og oftere som isoleringsmateriale. Polystyren isolerings evne er meget effektiv, da det ikke suger fugt til sig. Det bliver oftest anvendt som granulat for at undgå, at det ikke løber ud af muren igen, og det bliver under efterisoleringen blæst ind i hulmuren ved lavt tryk, så man undgår indblæsningsskader.

Fordele og ulemper ved polystyren isolering

Polystyren isolering som granulat er meget miljøvenlig, da det er genbrugsmateriale.
De anbefales ofte at bruge dette materiale ved hulmursisolering, da det har en meget uovertruffen evne til at isolere, men samtidig for at skåne miljøet mest muligt.
De største fordele ved polystyren er, at det ikke suger fugt, og at det ikke synker sammen. Dette gøre, at mus og skadedyr ikke kan kravle i det og ødelægge det. Det indeholde ikke nogen allergi gener, og så fordeler sig meget ofte bedre i hulmuren end nogle af de andre isolerings materialer. Du skal dog være opmærksom på, at polystyren er brandfarligt og kan udvikle giftig røg. Derfor må det kun anvendes i visse konstruktioner. Med polystyren i hulmuren skal man desuden være varsom, hvis man bore huller i væggene, da materialet kan løbe ud.

Anvendelse af polystyren

Polystyren anvender sig bedre som isolering på helt specielle steder i boligen. Det er især oplagt at anvende polystyren isolering i hulmuren og i krybekældre. Desuden kan det også bruges til isolering af fundamenter og terrændæk samt udvendigt efterisolering af tag konstruktioner.
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan bruge polystyren som isolerings materiale i din bolig, så kontakt os of blive rådgivet omkring isolering med polystyren.