Udgifterne til opvarmning af huse er højere end nogensinde, og de stiger støt. Bygninger står for cirka 40 procent af det samlede energi forbrug. Dette er en af følgerne af for dårligt isolerede bygninger. Hvis du gerne vil gøre noget ved dit energi forbrug, skal du se at få foretaget en efterisolering. På denne måde kan du sænke din varme regning drastisk og opnå et bedre indeklima, samtidig med at du slår et slag for miljøet ved at bidrage til CO”-udledning i en langt mindre grad end før. Med en indvending efterisolering vil dit hus blive rarere at bo i, og du vil tydeligt kunne se, hvordan dine energi regninger vil blive mindre.

Fordele ved indvendig efterisolering

Når der foretages en efterisolering af hus, lægges der ekstra eller helt nyt isolering ind i konstruktioner af huset, hvor der er brug for det. Ved helt nye huse gøres det, når huset er bygget færdigt. Dette betyder altså, at indvendig efterisolering sagtens kan udføres i ældre og meget gamle huse; disse kan og bør absolut efterisoleres. De typiske stedet i huset, der har brug for en efterisolering, er skråvægge, tag konstruktioner, lofter, ydervægge, tekniske installationer med flere. Du vil med en efterisolering opleve mindre træk i din bolig, og du slipper for kronisk kolde vægge, som på sigt i værste fald kan medføre skimmelsvamp i dit hjem. Du vil endelig være i stand til at holde en konstant temperatur i huset.

Priser på efterisolering

Det kan være en større investering at få efterisoleret dit hjem, men da du reducerer dine energi regninger kraftigt, vil isoleringen være tjent hjem efter blot få år. Det kan være svært umiddelbart at sætte en pris efterisolering, da alle hjem er forskellige. Hvis du har mistanke til, at dit hus har brug for en efterisolering, bør du få dit hjem tjekket. Det er nemlig ikke til at se med det blotte øje, men oplever du meget træk i hjemmet samt sky høje varme regninger, er der god grund til at få dit hus tjekket.